Select Language

FIESTAS, ACTIVIDADES Y EVENTOS

FORT LAGARDE.
Visitas guiadas (Mayo a septiembre) y con representaciones durante el periódo estival (Julio y Agosto) de la vida militar en "Fort Lagarde" durante la época de Vauban."La Retirada". Importante exposición temática sobre la "Guerra Civil Española".


Próxima exposición del 1 al 9 de 2016 de Agosto de  en el colegio "Georges Clerk" de Prats de Mollo. Nota: Exposición de Patrick Lluis y Elena Gual. Contacto para + info: elena.gual@yahoo.fr  
En siguiente enlace podrá saber más sobre la vida de Amadeo Gracia Bamala (niño de la foto superior):Actividades Relacionadas con el EXILIO:
L’Associació Marxaires Mataró-Canigó (Camí del Nord/GR-83) sota el títol “SETANTA ANYS D’EXILI”, es realitzarà del 31 de gener al 3 de febrer la 7a edició de la TRAVESSA DE L´EXILI. Podeu veure el programa provisional a:
http://www.camidelnord.org/?p=58Blog sobre el exilio:http://todoslosrostros.blogspot.com/Cursos de "Ball de Sardanes" y otros bailes (Agosto). Ver video del conocido contrapaso de Prats de Mollo:
http://videos.autocity.com/video/iLyROoaftO2y.html

FESTIVAL CHARIVARI

(Pupurri de música y músicos por las calles de Prats, jazz, infantiles, rock..)FIESTA DEL OSO.3er 3er 3erDomingo de Febrero a las 13:00 en Fort Lagarde 

La festa de l'ós de Prats de Molló és molt vistosa i celebra, anualment, el despertar de la primavera. Els veïns de la població es vesteixen d'ossos i de caçadors i fan un bon tiberi al Fort de la Guàrdia. Havent dinat, els ossos, untats amb una mescla de sutge i oli, intenten embrutar els assistents a la festa, enmig de corredisses. Una mica més tard apareixen els homes de blanc o barbers, amb la cara enfarinada i vestits de blanc, que també empaiten i enfarinen les noies. Quan els ossos cauen a mans dels caçadors, els barbers els afaiten, per representar la castració de l'animal. El ball de l'ós, en què els protagonistes ballen al so de la cobla, posa punt i final a la festa.

Per veure un recull de fotografies i programa: http://www.festadelos.blogspot.com/

Youtube:
 https://www.youtube.com/watch?v=m7Bs5nlHgsQ&feature=youtu.be


FIESTA DEL SLIP

ENCUENTROS DE ENTIDADES EXCURSIONISTAS
31e Aplec Excursionista dels Països Catalans

(http://clubdelittenimcatala.wordpress.com/les-senders/)


Video: http://es.youtube.com/watch?v=RPLlsGsR5zE&NR=1CONCURSO GANADERO EN ABRIL.

Agenda actualizada: http://www.pratsdemollolapreste.com/france/agenda.php

RECORRIDOS ESCENIFICADOS CULTURALES.